михайлов

Боби Михайлов: Сигурен съм, че ни предстоят още по-успешни дни

Кандидатът за президент на БФС Борислав Михайлов заяви от трибуната, че е убеден, че ако бъде избран, българският футбол го чакат още по-успешни дни. Той допълни, че pри първа възможност ще предложим на държавата програма за развитието на детско-юношеския футбол, както и изграждането на нов национален стадион.

“През тези по-малко от 2 години, в които изпълнявах функцията на демократично избран президент на БФС, съумяхме да постигнем много. Справихме се с много предизвикателства и регистрирахме развитие в много насоки. Обещахме да инвестираме 4 млн. лева в инфраструктурата, а само за последната година и половина бяха изградени 6 комплекса в цялата страна, а още 7 са на различен етап от подготовка. Сумата на тези инвестиции надхвърля 12 млн. лева. БФС усшешно организира финалите на ЕП за девойки до 17 години, за които получи специални похвали от УЕФА”.

“По отношение на работата в ДЮШ, БФС закупи и адаптира методологията за развитие на таланти на прочутата школа на Аякс. През всичките тези години продължихме да предоставяме на отборите от Първа, Втора и Трета лига най-качествеинте футболни топки, като допълнително стимулирахме аматьорския футбол. След тежък преходен период и смяна на поколенията, мъжкият национален отбор следва страрегия за подмладяване и изграждане на състав, който да се бори за класиране на голям форум. Ще стимулираме клубовете, които развиват и налагат своите юноши”.

“При първа възможност ще предложим на държавата програма за развитието на детско-юношеския футбол, както и изграждането на нов национален стадион. Ще инвестираме в развитието на треньорски кадри. През погледните 16 години вървяхме крачка по крачка напред. Пътят не беше лесен, но го извървяхме заедно. Сигурен съм, че ни предстоят още по-успешни дни”, каза Михайлов.

Leave a reply