luka toni

Бивш италиански нападател: Ибрахимович трябва да се откаже

Бившият италиански нападател Лука Тони смята, че моментът Златан Ибрахимович да прекрати състезателната си кариера е дошъл, ако той вече не може да бъде на най-доброто си ниво. Тони обаче добави, че шведът, а не отборът на Милан, трябва да вземе окончателното решение.

ибрахимович

40-годишният Ибрахимович взе участие в 23 мача за Милан през този сезон, като стартира само в два двубоя от Серия А през 2022 година.

„Надявам се, че Златан ще е този, който ще вземе решение заради историята между него и клуба. Той е истински шампион и заслужава сам да реши какво да прави. Заслужава да приключи като главен герой“, заяви Лука Тони пред италианският вестник Gazzetta dello Sport.

„Бих му казал да продължи докато може, но ако не може да играе на най-високото си ниво, тогава е по-добре да спре. Би било тъжно да видим шампион като Ибрахимович да не получава достатъчно игрово време. Играч като него трябва да е на върха, както бе по време на цялата му кариера“, каза още 44-годишният Тони. Договорът на Златан Ибрахимович с Милан изтича през юни тази година.

Leave a reply