Бижуто на Шик е най-далечният гол на Европейско първенство от повече от 40 години

Вторият гол на нападателя на Чехия Патрик Шик в мача срещу Шотландия със сигурност е основен кандидат за приза „Гол на турнира“ на Евро 2020. 25-годишният нападател на Байер Леверкузен се разписа от 45,5 метра във вратата на Шотландия и бе с основна заслуга за победата над „гайдарите“ с 2:0.

Това е голът, вкаран от най-далечно разстояние на Европейски първенства от 1980 г. насам, посочва компанията за спортни анализи „Opta“. Попадението помрачи завръщането на Шотландия на европейски първенства след 25-годишно чакане.

В ситуацията при гола, Шик настигна една избита топка и с красив удар с левия крак матира вратаря на Шотландия Дейвид Маршал, който бе излязал извън наказателното си поле и бе наказан за грешката си. След мача героят на чехите заяви: „Знаех, че той излиза много напред и когато топката идваше към мен, проверих къде се намира и след като видях, че е излязъл и вкарах гол“.

Брилянтното попадение само потвърждава прекрасната форма на Шик, който има 7 гола и 2 асистенции в последните си 9 мача като титуляр за страната си.

Следващият мач на Чехия е на 18 юни (петък) срещу Хърватия на „Хемпдън Парк“ в Глазгоу.

Leave a reply