Берое спря четирима свои национали за Африка

Берое взе решение да спре Ибрахима Конте, Гаюс Макута, Стив Фуртадо и Илиас Хасани за лагерите на националните им отбори. Новината бе потвърдена от спортния директор на клуба Валентин Грудев. Той потвърди, че от клуба са изпратили официални писма до федерациите на Гвинея, Конго, Кабо Верде и Алжир, че няма да пуснат четиримата футболисти за предстоящите квалификации за Купата на Африканските нации.

Конте имаше повиквателна от националния отбор на Гвинея, Макута бе част от плановете на Конго, Стив Фуртадо на Кабо Верде, а Хасани на Алжир. От Берое са осведомили своите футболисти за взетото решение да не ги пуснат в националните им отбори. Берое се възползва от една от промените въведени от ФИФА заради пандемията от COVID-19 да не пусне своите национали в страни от Африка. Причината е, че заради разпоредбите на здравните власти те ще трябва да бъдат карантинирани след връщането си в България.

10-дневната изолация не се отменя от резултатите на PCR-тестовете. Заради новите разновидности на COVID-19 много страни предприеха различни рестрикции и ФИФА взе решение клубовете да могат да спират своите футболисти от националните отбори. Именно заради различните рестрикции някои от мачовете от фазата на елиминациите в Шампионска лига и Лига Европа се играха на неутрални терени.

Leave a reply