Beckham

Бекъм заработва 150 милиона, за да лъска имиджа на Катар

Бившият капитан на английския национален отбор Дейвид Бекъм ще стане официално лице на Световното първенство в Катар, както и посланик на страната пред света за следващите 10 години, съобщава вестник “Сън”. Новината ще бъде оповестена през следващия месец, а бившият играч на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Милан и ПСЖ ще заработва по 15 милиона паунда на година в тази си роля, което значи, че ще прибере общо 150 милиона паунда за цялото протежение на контракта.

По-рано този месец Бекъм бе в столицата на Катар Доха за една седмица, обикаляйки стадионите и провеждайки срещи с част от високопоставените лица в държавата, които са обвързани с организацията на турнира. Страната е поставена на сериозен натиск и критики от доста други държави по отношение на човешките права, отношението към жените и LGBT общността.

Световното първенство в Катар ще се проведе през следващата година от 21 ноември до 18 декември и ще бъде първото, което няма да е през лятото, а в разгара на сезона в клубния футбол.

Leave a reply