pedri gonsales

Барселона обвързва Педри за още две години

Бъдещето на Педри в Барселона не изглежда да е в опасност. Договорът на талантливия халф е до лятото на 2022 г., като в него има опция за удължаване с още две години.

Невероятното представяне на 18-годишния футболист на Испания на Евро 2020 обаче е накарало ръководството на каталунците да подобри някои от параметрите на договора на Педри и така да предотврати евентуалното му купуване от някой от дрегите европейски грандове. Икономическите проблеми на „Камп Ноу“ обаче не позволяват това да се случи веднага, но ръководството заяви, че ще обърне внимание на Педри, веднага щом клубът се намира в по-стабилно финансово състояние.

„Това, което той направи, не съм виждал да го прави дори Андрес Иниеста”, каза селекционерът на „Ла Фурия Роха“ Луис Енрике за Педри след отпадането на Испания в полуфиналите на турнира от Италия с дузпи.

Съзнавайки, че му предстои само една година от договора и опасността от оферти от други клубове е налице, президентът Жоан Лапорта и спортното ръководство начело с Матео Алемани и Рамон Планес искат да избегнат всякакви спекулации и да активират клаузата за удължаване на договора на халфа. В допълнение към това те планират да поставят откупна клауза в него на стойност 400 млн. евро, за да гарантират престоя на футболиста на „Камп Ноу“ за още дълго време.

Разговорите с Педри и неговите предствители се очаква да започнат след края на предсезонната подготовка, в която младокът няма да вземе участие. След мачовете на Евро 2020, сега на Педри му предстои участие на Олимпийските игри в Токио, които започват на 23 юли.

Leave a reply