Барселона с нов план да задържи Лионел Меси, който включва много пари и МЛС

Само преди няколко седмици Лионел Меси сподели, че би искал да живее в САЩ и да играе в МЛС към края на кариерата си. Договорът на аржентинеца с Барселона ще приключи през юни 2021 г., а каталунците правят всичко, за да го убедят да поднови сделката си и да остане.
На 24 януари тази година членовете на Барселона ще гласуват за нов президент, след като Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка миналата година поради напрегнати отношения с играчите и другите членове на борда.
Един от кандидатите за президент, Шави Вилахоана, иска да придобие франчайз в МЛС, за да убеди Меси да остане по-дълго в Барселона и когато е готов да продължи, ще може да се присъедини към асоциирания екип в САЩ.
За съжаление на гранда от Ла Лига са се опитвали това в миналото и са се провалили при първия си опит през 2008 г. През същата година Лапорта, който се кандидатира отново на тези избори, е президент и той сключва стратегическо партньорство с МЛС за създаване отбор в Маями. Но преговорите не бяха завършени и партньорството беше прекратено през 2009 г.
Сега Вилахоана иска да обобщи този проект с МЛС и да предложи на Меси и партньорство. Също така кандидатът за президент ще подпише Луис Суарес, така че и двамата играчи да подновят партньорството си в САЩ, преди да се оттеглят. Дори и да бъде избран Вилахоана, това може да е доста дълъг път за Барселона, защото не се справят добре финансово. А през 2023 г. МЛС ще спре проекта си за разширяване, след като достигнат общ брой от 30 клуба. Шарлот ФК е последният франчайз, който се продава и цената му е около 325 милиона долара.

Leave a reply