Барселона иска да подпише нов дългосрочен договор с Педри

Новият съвет на директорите на Барселона продължава да анализира информацията относно договорите на футболистите от първия отбор и дава приоритет на подновяването на контраките на някои играчи. Без никакво съмнение основният фокус е съсредоточен върху Лионел Меси, но в същото време каталунците усилено работят по преподписването на споразумението на Усман Дембеле. В клуба също така работят по новите договори на Илаиш Мориба и Оскар Мингеса.

Към Педри имаше големи очаквания, но той ги надмина и в момента договорът му е абсолютно неактуален. Той подписа за две години плюс още две години, но влиянието му върху отбора е много сериозно. Халфът е твърд титуляр в плановете на Роналд Куман. Очевидно е, че Барселона ще се възползва от възможността да продължи автоматично споразумението с него до лятото на 2024 година, но идеята е да бъде подписан нов контракт, който ще бъде дългосрочен и ще компенсира футболиста от следващата година.

Отношенията между Барселона и обкръжението на футболиста са отлични поради ангажимента, който двете страни поеха. Клубът подписа с него с пълната убеденост. Педри се превърна във важен играч за отбора и това му отвори възможност дори да дебютира за испанския национален отбор. Повече от вероятно е Педри да отиде с Испания на Евро 2020.

Барселона иска да започне преговори с Педри сега, защото го смята за приоритетен въпрос. Клубът разбира, че може да удължи договора му едностранно, но най-доброто би било да бъде изготвено ново споразумение, в което всички страни да се чувстват по-комфортно за в бъдеще.

Новият договор ще осигури на Педри по-дълъг престой в Барселона, по-висока заплата и по-голяма откупна клауза. По същия начин на „Камп Ноу“ процедираха с друга своя перла – Ансу Фати, преди година.

Leave a reply