litva balgariya

България търси първи успех навън от 3 години при визитата на Литва

Българският национален отбор по футбол излиза срещу Литва в своя шести мач от квалификациите за класиране на Световното първенство в Катар през 2022 г. Днес от 16:00 часа българско време възпитаниците на Ясен Петров ще се изправят срещу намиращия се на последното място в квалификационната Група „С“ без спечелена точка отбор на Литва. При успех на стадион „ЛФФ“ във Вилнюс, „лъвовете“ ще съберат 8 точки в актива си и ще запазят шансовете си за бараж за Монидала догодина.

В литовската столица България ще се опита до постигне първата си победа като гост в официален мач от три години насам. За последен път „лъвовете“ се върнаха с 3 точки от визита през 2018 г., когато победиха Словения с 2:1 в Любляна в мач от Лигата на нациите.

Съперника на нашите днес също не се намира в никак добра форма. Литовците са в серия от 9 поредни загуби, като нямат успех на своя земя от 5 години. Затова и хората на Валдас Иванаускас ще бъдак крайно мотивирани да се представят на високо ниво срещу България.

От селекцията на Ясен Петров аут ще бъдат наказаният Атанас Илиев и контузените Георги Костадинов и Георги Георгиев. Антон Недялков също ще пропусне мача, тъй като още не е възстановен и ще бъде запазен за домакинството на Северна Ирландия.

Вероятен състав на България: Мартин Луков, Васил Божиков, Петко Христов, Валентин Антов, Андреа Христов, Петър Витанов, Кристиян Малинов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Георги Йомов, Димитър Илиев

Leave a reply