Атлетико Мадрид обясни решението си да участва в Суперлигата: Пандемията увеличи икономическата нестабилност в европейския футбол

Един от клубовете-основатели на Суперлигата Атлетико Мадрид обясни решението за учредяването на новия турнир. Според шефовете на “дюшекчиите” пандемията от коронавирус е показала, че бизнес подходът е важен за увеличаване на приходите в цялата пирамида на футбола. От Атлетико са категорични, че парите са изключително важни за клубовете, тъй като в момента има сериозна икономическа нестабилност в европейския футбол.

“Идеята е това да бъде най-силният турнир на клубно ниво. Суперлигата беше създадена в момент, в който пандемията увеличи икономическата нестабилност в европейския футбол. От години насам клубовете-основатели се стремяха да вдигнат класата на съществуващите европейски турнири и в частност да създадат надпревара, в която най-добрите футболисти и тимове да могат да се борят един срещу друг по-често. Пандемията само разкри, че бизнес подходът е особено важен за увеличане на приходите в цялата пирамида на футбола. През последните месеци се водеха интензивни преговори с ръководните хора от УЕФА за бъдещия формат на евротурнирите. Клубовете-основатели на Суперлигата вярват, че предложеното от тях не решава фундаментални въпроси като вдигането на качеството на мачовете, както и увеличаването на финансовите постъпления”, се казва в изявлението на Атлетико.

Leave a reply