дибала

Атлетико Мадрид форсира преговорите с Ювентус за Дибала

Атлетико Мадрид е форсирал преговорите с Ювентус за Пауло Дибала, съобщава радио „Cadena SER“. Трансферната операция е напълно възможно да се осъществи, като съществуват различни варианти за нейното реализиране.

Едната хипотеза е двата клуба да осъществят размяна Анхел Кореа за Дибала.

Анхел Кореа никога не е бил безспорен титуляр в Атлетико, но имаше решаваща роля за спечелването на титлата през този сезон в Ла Лига. Той е един от футболистите, на които Диего Симеоне винаги е вярвал. На този етап изглежда малко вероятно Атлетико да склони да се раздел с него и да го включи в сделката за Дибала.

Другият вариант е Мората да бъде част от трансферната операция, въпреки че Атлетико иска да го държи далече от преговорите. Нападателят играе под наем от Атлетико в Ювентус, а „бианконерите“ имат възможност да удължат наема му с още една година за сумата от 10 милиона евро. Съществува възможност италианският клуб дори да откупи изцяло правата на Мората.

Двата клуба водят преговори и за уругвайския полузащитник Родриго Бентанкур, който също е в трансферните планове на Симеоне.

Leave a reply