sportist dragichevo

Аматьорски клуб: С едни разговаряхме за футбол, а с други бяхме на софра

Един от аматьорските клубове в пернишки регион Спортист Драгичево публикува интересен статус във фейсбук страницата си. В него се говори за начина, по който различните кандидати за президент на БФС са подходили към разговорите и срещите с клубовете.

Ето какво написаха от Спортист Драгичево:

„Останаха няколко дни до Конгреса. Едни ни посетиха и разговаряхме за футбол. Други организират софри – ядене и пиене на корем. Сметката за вчерашната среща в механа в известно заведение в с.Калище, в присъствието на ръководни личности на БФС, я плаща нашата федерация????. Плащат я клубовете, родителите, самите футболни привърженици, общините и държавата под една или друга форма. Докога ще се прави агитация от действащото ръководство с парите за футбол. С пари за нашите деца. Докога ще се яде и пие? Не се ли наядохте господа? Не свърши ли вашето пиянство? За да свърши, трябва клубовете да се осъзнаят. Не ни броят за живи след Конгреса през 2018г., но идва нов Конгрес – нови топки, мрежи, нови софри и нови обещания!!!!

А цифрите са ясни: аматьорските клубове за 13 години в Пернишко от 36 намаляха на 16. Ние направихме своя избор: Димитър Бербатов, а ВИЕ???? Не оставяйте съдбата си в чужди ръце, не бъдете следващата цифра от един изчезващ вид!!!!!

Leave a reply