райола ерлинг холанд

Алчният Райола напът да откаже Манчестър Сити от Ерлинг Холанд

Манчестър Сити е напът да се откаже от нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд заради алчния агент на норвежкия футболист Мино Райола, съобщава „Bild“. Според последните информации, английският клуб категорично е отказал да плати 70 милиона комисионни на Райола и на бащата на Холанд – Алф-Инге. „Гражданите“ смятат, че сумата е прекомерно голяма.

Манчестър Сити предлага заплата от близо 30 милиона евро на година на Холанд и за клуба не е проблем да активира откупната клауза, която е записана в договора на голмайстора с Борусия Дортмунд. Тя възлиза на 75 милиона евро.

Но препъни-камъкът на този етап в реализирането на трансферната операция е, че бащата на играча иска 30 милиона евро комисионна, а Мино Райола иска 40 милиона евро.

Сумата за комисионните е толкова голяма, тъй като Райола и Алф-Инге са тези, които настояваха в договора на Ерлинг Холанд с Борусия Дортмунд да бъде записана освобождаваща клауза, която ще позволи на Манчестър Сити да привлече норвежеца на много по-ниска цена от тази, на която той е оценяван реално.

Смята се, че самият Холанд иска да продължи кариерата си в Ла Лига, но по всичко изглежда, че Барселона не е в състояние да финансира подобен тип сделка, а Реал Мадрид също не иска да плаща подобна сума за комисионни на Райола и бащата на нападателя.

Leave a reply