107 години левски софия

107 години Левски

Левски отбелязва днес своята 107-а годишнина. „Синият“ клуб е основан на днешната дата през 1914 година от група млади гимназисти.

В 11:00 часа голяма част от ръководството, както и собственикът Наско Сираков, футболисти, ветерани и юноши ще поднесат цветя и венци на Могилката до 22-о училище в София. Очаква се и Сираков да коментира бъдещето на клуба.

„Левскари, днес отброяваме 107-ата годишнина от онзи паметен за всички ни момент, в който група ентусиасти поставят началото на нашата вековна любов – футболен клуб „Левски“.

Вече повече от век всички, свързани със „синята“ идея споделяме радости и вълнения. Моменти на велика еуфория от успеха и рани от неуспеха. Не забравяме нито миговете, в които сме били на върха, нито тези в които сме преживявали загуби.

Спомняме си легендите, съхраняваме паметта и ще продължим да следваме примера на великите имена, които създадоха мита за величието на футболната игра.
Защото името ни задължава.

Заповядайте в 11.00 часа на Могилката до 22-ро училище в София, за да почетем заедно основателите на клуба. На церемонията за пръв път от над 80 години ще чуете, в изпълнение, стария химн на „Левски“.

107 години „Левски“ от София. 107 години любов. Вчера, днес и завинаги…“, се казва в официалното съобщение на клуба.

Leave a reply