Разкриха новия голям спонсор на Левски

Левски е много близо до това да се сдобие с втори генерален спонсор. “Сините” са много близо до договор с букмейкърската компания bwin, твърди “Тема спорт”. По-скоро обаче става дума за компанията “Betway”, която се очаква съвсем скоро да влезе на българския пазар. Бившият мажоритарен собственик на Левски Спас Русев е съдействал за комуникацията и детайлите по привличането на рекламодателя от Англия. Логото на компанията ще стои под номерата на екипите. Това ще бъде вторият по сила спонсор на “Герена” и ще дава солидна сума за финансирането на “сините”. На “Герена” очакват сделката съвсем скоро да стане факт, като тогава ще я обявят публично.

Припомняме, че в края на миналата година Левски официално обяви, че новият генерален спонсор на клуба ще бъде строителната фирма Strabag. Австрийската компания се очаква да налее 6 милиона лева в следващите 2 години. В началото на сезона “сините” започнаха без спонсор на екипите си, но в последния двубоя за 2020 година с ЦСКА-София отборът излезе с логото на австрийската фирма на гърдите си.

По този начин на “Герена” се надяват да се справят с тежката финансова криза в клуба. Преди това Спас Русев опрости 3 милиона лева. В пълна сила тече и кампанията “Аз съм Левски”, към която има сериозен интерес от феновете. Именно привържениците имаха основна заслуга за постъпленията в касата на “сините”, след като бройката на вече закупените карти надхвърли 17 хил. Финансови постъпления имаше и от продажбата на Станислав Иванов в Чикаго Файър. “Сините” очакват да има развитие и по сделките за Паулиньо и Найджъл Робърта.

 

 

Leave a reply