Атанас Атанасов: Целта ни е първата четворка в долната осмица

Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов даде пресконференция преди старта на зимната подготовка. Той обяви целите на тима, който ще се бори за класиране в първата четворка от долната осмица. Наставникът на Монтана също обяви, че отборът стартира нормална зимна подготовка, като всички футболисти са в добро състояние.

„Стартирахме нормално зимна подготовка. Дадохме програми на футболистите, които трябваше да изпълняват през почивката. В добро състояние са, което е радостно, така че почваме на пълни обороти. Единствено Тони Тасев още седмица ще е на облекчен режим преди да се включи наравно с другите“, сподели Атанасов.

„При всички положения предстои тежка подготовка, няма как да е лека. Това е най-тежкият период за футболистите, когато няма мачове. Емоционално трябва да са на добро ниво. Паузата беше само 14 дена, така че не би трябвало да са се разконцентрирали. От това, което днеска показаха, мисля, че са в добро състояние. До последно нищо не се знае, но ако се проведе лагерът в Турция, там имаме прекрасни условия, предоставени от клуба. Ясни са част съперниците за контролите“, добави специалистът.

„При всички положения ще търсим нови попълнения. Влязло е ръководството в контакт с много хора, чакаме потвърждения – вътрешни халфове са“.

„Трябва да направим всичко възможно да бъдем в първата четворка от втората осмица, за да се борим за нещо съвсем друго, а не за оставането в елита. Мисля, че отборът има потенциал и можем да се преборим в тази насока. 100-годишнината на клуба си е доста значим отбор“, заяви старши треньорът на Монтана.

„В крайна сметка най-хубаво ще е зрителите да се върнат на трибуните, няма ръководител, треньор, който иска така да гледа мачовете, но това не зависи от нас. Още по-хубаво, че ще има ВАР, защото има ситуации, в които сме ощетени. Това ще подпомогне нещата да бъдат по-реални. Пожелавам си за 2021 година да сме живи и здрави и да постигнем целта, която сме си поставили“, каза още той.

Leave a reply