Росен Барчовски говори за контузията и смяната в националния отбор

Нови проблеми притесниха треньора на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски. Преди час в тима се наложи да бъде направена принудителна смяна, след като стана ясно, че гардът Венцислав Петков е с контузия. Той ще пропусне решаващата европейска квалификация в Рига в края на февруари. На негово място националната фланелка ще облече центърът на Берое Станислав Ваклинов. Sportal.bg се свърза със старши-треньора на представителния ни тим Росен Барчовски, за да разсяни ситуацията.

„Венци Петков е получил някакъв удар по време на мача с Балкан и смятаха, че е нещо леко. Разбрахме се да бъде на лагера и да го лекуваме ден-два. Преди един час ми се обади докторът на отбора, за да ми кажа, че на магнитният резонанс има някакви разкъсани мускулни влакна. Не е нещо опасно, но ще изисква доста време докато се оправи. И понеже сме само 11 човек в Самоков и имаме проблеми с високите, повикахме Станислав Ваклинов. Отпада ни важен състезател, но ще се справим с гардовата линия. На тази позиция са Дий Бост, Деян Карамфилов, Васко Бачев, Павлин Иванов.”, заяви Барчовски.

Националите се събират днес в Самоков, като утре ще направят и първата си тренировка. На 13 и 14 февруари (събота и неделя) са предвидени два приятелски мача срещу Рилски спортист и Академик Пловдив.

Leave a reply