манчини

Манчини: Искам играчите да се насладят на футбола в този храм

Селекционерът на Италия Роберто Манчини призова футболистите си да се успокоят и да се насладят на осмифинала от Евро 2020  срещу Австрия тази вечер на „Уембли“. „Изпитвам удоволствие да водя този отбор, за което основната заслуга е на играчите. Със сигурност има тръпка от това да излезеш на „Уембли“. Някои от момчетата в състава никога не са играли на този стадион и за тях това ще е още по-значимо. Искам всички да се насладят на играта в този храм на футбола. Сигурен съм, че ще се представим добре“, сподели Манчини.

„Австрия е агресивен отбор. Не можем да си позволим никакви грешки. Това е красотата на големите турнири – трябва да побеждаваш постоянно, ако искаш да вървиш напред. Искаме да изиграем още 4 мача на Евро 2020. Като цяло съм наясно със състава. За постовете, за които имам известни колебания, ще реша утре. Харесва ми да избирам между толкова качествени футболисти. Знам, че на когото и да заложа, няма да ме подведе“, добави той.

„Съжалявам за играчите, които останаха извън състава – Мойс Кийн, Матео Политано, Джанлука Манчини и останалите. Мойс знае, че само от него зависи да се превърне в голяма звезда за Италия“, каза още Манчини.

Всичко или нищо на Евро 2020! Старт на осминафиналите

Leave a reply