Григор вече мисли за семейство, основа фондация за деца в нужда

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вече мисли да създаде семейство.

Това призна българската звезда в тениса в интервю за Hello Monaco, но без да влиза в подробности за личния си живот. В момента той е гадже с Лолита Османова, дъщеря на руски богаташ от кавказки произход.

Григор разкри, че в България вече работи фондация “Григор Димитров”, защото винаги е тъжно гледаш деца, които нямат шанс в живота.

“Винаги съм искал да се занимавам с благотворителност. Когато се контузих за първи път миналата година, се прибрах в България и бях с майка ми, и исках да посетя няколко места, за да видя как живеят децата. Особено в домовете за сираци, исках да видя как живеят те в някои региони. Гледката не бе приятна, беше тежко, беше трудно да видя как тези деца на практика нямат шанс в живота. Току-що основах своя собствена благотворителна организация – Фондация Григор Димитров, така че съм много щастлив. Базирана е в България. В миналото сме помагали на редица фондации там. Надявам се в бъдеще да можем да помогнем още повече, когато нещата се оправят”, споделя в интервюто Димитров.

Попитан дали ситуацията със сираците в България е лоша, Димитров отговаря:

„Не е чак толкова лоша, но бих искал да ви разкажа една история. Когато бях много малък майка ми ме вземаше от училище. По пътя имаше светофар и спирахме там, за да изчакаме. Там имаше дом за сираци и децата всеки път протягаха ръце през оградата. Майка ми ми казваше „Сине, тези деца са там, защото си нямат семейства“. Това много ме натъжаваше и плачех всеки път, когато минавахме от там. Един ден мама ме попита „Искаш ли да им помогнеш?“, а аз отговорих „Да, искам!“. Тогава тя ми каза „Стани добър тенисист и помагай на децата“. Таз мисъл е в главата ми още от малък. Винаги съм искал да изградя такъв тип училище“ разказа световният първата ни ракета.

“Ще помагаме повече, когато нещата се оправят”, казва бившият номер 3 в света.

Той споделя и за старата си страст към високите скорости. (“Адреналинът трябва да излиза по някакъв начин”). Но вече има и друго хоби и събира стари модели автомобили. Запалил се е от времето, когато живееше в Лос Анджелис с Мария Шарапова.

“В Монако непрекъснато виждам стари и легендарни модели коли и е супер”, казва Димитров, който събира и часовници.

В същото интервю Григор разкрива и коя е най-ценната победа в кариерата му.

“Миналата година на US Open срещу Роджър. Да го победя на такъв турнир и то по такъв начин, това означаваше за мен повече от всичко. Разбира се, ценя и много други мои победи, но точно тази означаваше за мен нещо повече от една победа. Бих казал, че този мач е останал в съзнанието ми”, коментира българският тенисист, който победи Роджър Федерер в пет сета на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ през 2019 година.

Димитров споделя и какви планове има за живота след професионалния тенис. “Имам много различни интереси и по толкова различни места на света преди коронавируса. Обичам да ходя на модни ревюта. Голям фен съм на архитектурата. Нещо голямо за мен е, че искам да помогна на подрастващите тенисисти, младото поколение, особено между 10 и 20 години, защото мисля, че това е най-важният период за един млад тенисист”, казва световният №19.

Leave a reply