Атлетико Мадрид предлага нов договор на Диего Симеоне

Атлетико Мадрид вече е съобщил на Диего Симеоне за намерението си да поднови договора му до 2024 година, съобщава „AS“.

Настоящото споразумение между двете страни изтича на 30 юни 2022 година.

Изявлението на Симеоне след елиминирането на отбора във втория кръг за Купата на Краля от Корнея, когато той постави под съмнение присъствието си на треньорския пост на Атлетико през следващия сезон, предизвика спор дали той се съмнява да продължи. Аржентинецът затвори темата още на следващия сезон. Всичко показва, че преговорите няма да бъдат сложни, защото двете страни са в голяма хармония.

Мигел Анхел Хил Марин смята Диего Пабло Симеоне за основния гарант за стабилността на Атлетико Мадрид, благодарение на неговата ефективност при постигането на резултатите.

Изпълнителният директор на Атлетико Мадрид и президентът Енрике Сересо никога не са обмисляли възможността Симеоне да бъде махнат от треньорския пост.

Хил Марин превърна Атлетико Мадрид в много сериозен фактор на футболната карта благодарение на назначаването на Симеоне за треньор през декември 2011 година.

Преговорите за оформянето на новия договор на Чоло ще продължат през следващите седмици с Наталия Симеоне, сестра и агент на треньора, с която клубът поддържа приоритетни отношения и договаря контрактите на целия треньорски щаб, с изключитение на този на Профе Ортега.

От Атлетико Мадрид са готови на отговорят на всички финансови и спортни искания, за да убедят Симеоне да остане на „Уанда Метрополитано“.

В момента Симеоне е треньорът с най-голяма заплата в света. Той получава възнаграждение от 32 милиона евро бруто на сезон.

Leave a reply