Web 210725 William Shaner

Американец постави нов олимпийски рекорд и грабна златото на 10 метра въздушна пушка

20-годишният Уилям Шанър от САЩ спечели златния медал на 10 метра въздушна пушка на Олимпийските игри в Токио, като постави и нов олимпийски рекорд. Той завърши на върха с 251.6 точки, които му осигуриха и златото, и рекорда. Шанър остави зад себе си двама китайски стрелци. На 2-ото място се нареди Лихао Шън, който остана с резултат 250.9 точки. Трети е Хаожан Йън, който се нареди далече назад с 229.4 точки.

Хаожан Йън водеше в квалификациите и влезе там като първи резултат, докато Шанър беше трети, а другият китаец Шън чак на 8-о място. Но във финала американският младок и Лихао Шън излязоха рязко напред и превърнаха битката за златото в двубой, който в крайна беше за американеца.

Роденият в Колорадо Спринг стрелец стана и най-младият американец, който печели официално международно състезание на пушка изобщо. Преди Олимпийските игри в Токио той беше сочен за една от големите надежди в този спорт, като през 2021-а година златото в Световната купа в Хърватия и беше част от американския отбор в Делхи.Уи

Leave a reply